Fuglsbjerg Søgaard

Wraps af rester

 

Det er vigtigt at få brugt resterne i køleskabet, vigtigt ikke at smide mad ud. Og man kan få rigtig meget lækkert mad ud af rester.

I dag havde jeg noget kød fra en grydesteg, jeg gerne ville have brugt. Jeg besluttede mig for at lave wraps. Jeg havde godt nok kun to wraps (mad pandekager eller hvad man nu kalder dem), men begge blev så til gengæld fyldt rigtig godt.

Opskriften her, er hvad jeg brugte i dag, hvad vi havde i køleskabet.

Wraps af rester

Men det handler om, at du kikker i dit køleskab, tjekker efter hvad du har der skal bruges, så du ikke kommer til at kasserer mad om nogle dage. Det kan være en rest kyllingekød, en kvart bøf, et stykke kotellet, peberfrugt, broccoli osv osv. Hvad du har.

Restemad kan virkelig være god og lækker mad smiley

 

  • Resten af kødet fra en grydesteg. Skær det i mundrette stykker
  • 2 løg
  • 1 chilli
  • Nogle jalapenos
  • En håndfuld cocktailpølser. Alm. Pølser er også fint.
  • Svampe
  • 3 fed hvidløg
  • Madfløde
  • Ketchup
  • Kryddersalt, paprika og timian
  • Nogle skiver ost

 

Skær løgene i halve eller kvarte ringe, og steg dem på en pande.

Medens de steger, rengør du svampene, skære dem i passende stykker, og steger dem på en anden pande.

Medens løg og svampe steger, klargør du pølserne. Skær dem i skiver.

Skær også chilierne og jalapenos i små stykker.

Når løgene og svampene er færdige lader du dem dryppe af for fedtstof over en sigte.

Steg pølserne let på en af panderne.

Lad også pølserne dryppe af for fedtstof.

På en af stegepanderne hælder du lidt madfløde. Du tilsætter lidt ketchup, paprika, kryddersalt, chilierne/jalapenos og pres de tre hvidløg i. Bland det. Smag til, det skal være småstærkt af chilierne og jalepenos, men samtidig være dejlig blød af paprikaen. Mums! cheeky

Put så grydestegs stykkerne, svampene, løgene og pølserne i. Det skal ikke svømme, bare lige hænge sammen.

Læg låg på og lad stå ved svag varme.

I mellemtiden har du tændt for ovnen, så den er klar.

Gør dine wraps klare, altså skyl dem under koldtvandshanen. Skær nogle skiver ost.

Fordel fyldet på wraps´ne, rul dem sammen og fold dem så de er lukkede.

Placer dem i et ovnfast fad, du har smurt med olie, så wrapsene ikke hænger i fadet. Fordel oste skiverne ovenpå.

Hvis wrapsene står i et fad hvor de kommer til at rører hinanden, så kan du med fordel smører lidt olie på hver enkelt. Så hænger de ikke så let sammen.

Lad stå i ovnen en halv times tid. Ca. 170 grader, varmluft. Hold øje med dem. Osten må ikke blive brændt. Læg evt. stanniol over på et tidspunkt. Du kan med fordel smører stanniolen med olie, på berøringsfladen, så osten ikke hænger fast i den.

 

Server med en grøntsag til. Jeg lavede en ganske simpel salat, af iceberg, rødløg og tomat.

Jeg kunne selvfølgelig godt have købt ind, så jeg havde flere ting at fylde i salaten. Men i dag handlede det om, at bruge rester. Så intet går til spilde.

 

Jeg skal hilse at sige; det smagte helt og aldeles utroligt godt. Mindst lige så godt som når jeg laver wraps på mere traditionel vis cheeky