Fuglsbjerg Søgaard

Tapas

er lækre små mundrette lækkerbiskner cheeky

Der findes et hav af forskellige opskrifter på tapas. Og kun fantasien sætter grænser for hvordan du laver dem. Kik i køleskabet og find på.

Jeg er kun nået til at lave nedenstående tre... wink men de er så til gengæld super gode.

Server gerne tapas med en dressing til, f.eks. hvidløgsdressing eller cremefraise dressing. Pynt med lidt grønt når du anretter, og/eller hakkede mandler.

Tapas med dadler, mandler og bacon

 

  • Dadler
  • Bacon i skiver
  • Mandler

 

Smut mandlerne ved at putte dem ned i kogende vand ca. et halvt minut. Derefter kan du let "smutte" skindet af dem.

Put en eller to mandler ind i hver udstenet dadel.

Del baconstrimlerne i to. Sno en del om hver dadel.

Sæt dadlerne i en 170 grader varm ovn, på varmluft. Dadlerne skal i alt have omkring 20-25. min. Men hold grundigt øje med dem, baconen kan hurtigt brænde af, og det er synd.

Tapas med dadler, mandler og bacon

Tapas med tomat, hvidløg og kryddersalt

 

  • Cherrytomater
  • Hvidløgs fed
  • Olie
  • Kryddersalt

 

Pres hvidløg og rør det med lidt olie. Gerne aftenen før så hvidløgssmagen trækker ud i olien.

Halver tomaterne, og stil dem med skærefladen opad.

Drys kryddersalt på hver, og tag en teske og put olie/hvidløgs blanding på hver også.

Tomaterne skal have ca. et kvarter i ovnen, ved omkring 170 grader varmluft.

Tapas med tomat, hvidløg og kryddersalt

Tapas med cocktailpølser, peberfrugt og ost

 

  • Cocktailpølser
  • Peberfrugt
  • Ost

 

Skær en slids i cocktailpølserne. Skær strimler ud af peberfrugten. Læg en strimmel i hver pølse. Top med lidt ost.

I ovnen ca. et kvarter, ved omkring 170 grader varmluft.

Tapas med cocktailpølser, peberfrugt og ost