Fuglsbjerg Søgaard

Svineskank

 

Rids sværene på skanken, men ikke så dybt du skærer i selve kødet. Jeg bruger en skalpel, den er perfekt til det, og bladet kan skiftes, når den på et tidspunkt bliver sløv.

Krydr med kryddersalt efter smag.

Sæt stegen i et stege fad. Jeg bruger et par kartofler for at få stegen til at stå op, for at få så mange af sværene sprøde som muligt.

Men det er nu ikke så effektivt, da den som regel vælter for mig trods "kartoffel hjælpen"... men det meste af sværene bliver såmænd dejligt sprøde alligevel.

Svineskank

Hæld vand ved, et par cm. eller så. Efterhæld hvis der fordamper for meget under stegningen.

Sæt stegen i en 140 grader varm ovn, ved varmluft. Steg den i ca. fire timer, dryp den jævnligt.

Kog kartofler samt de grøntsager du har lyst til.

Når det er kogt og stegen er færdigstegt, er sværene som regel blevet rigtig flotte. Hvis de ikke er helt som du vil have dem, kan du her til sidst, skrue op for ovnen. Eventuelt sætte den på grill, men så skal du holde rigtig meget godt øje med den - det går meget meget hurtigt, og det vil være synd at brænde stegen af nu.

Øs stegeskyen fra, det der er i bunden af stegefadet, og brug det som basen i en sovs.

Mums! Det er et herligt måltid.

Svineskanken på billederne her er fint til to. Men vi fik Ove, vores gode ven, på besøg, og han blev selvfølgelig inviteret til at spise med. Jeg kogte bare rigelig kartofler og grøntsager, og så spiste vi blot lidt mindre kød. Det var en rigtig hyggelig aften. Ove var også helt vild med maden, og han ville gerne gnave benet. Vi blev alle dejligt mætte.