Fuglsbjerg Søgaard

Omelet, til to

 

4-5 æg

3 spsk. (mad)fløde

Kryddersalt

Peber

Paprika

Tomater, en passende mængde

Ost (kan udelades)

En pakke skiveskåret bacon eller bacon i tern

Rugbrød eller let ristet franskbrød. Selvfølgelig gerne hjemmebagt.

Omelet

Klip baconen i passende stykker. Jeg klipper det altid, det er lettere og hurtigere end at skære den. Steg det ved svag varme. Det tager godt nok længere tid ved svag varme. Men bacon er nu engang bedst, når det ikke er for hårdt stegt, og så giver det dig samtidig tid, til at gøre de andre ingredienser klar, medens du holder øje med, og vender baconen.

Skær tomaterne i stykker. Du kan udskifte tomater med peberfrugt.

Skær nogle skiver ost. Jeg havde også en lille rest, ca. en halv cm. Der ikke kunne skæres med høvl. Det skar jeg i tern.

Efterhånden som baconen er færdigstegt, så læg det til "fedtsugning" på et par stykker køkkenruller.

Slå æggene ud i en skål, put kryddersalt, paprika, peber og fløden i. Pisk det godt og grundigt.

Her skal lige tilføjes følgende: som du kan se på billederne her nederst, vasker vi ikke vore æg når de kommes i køleskabet. Det gør vi først når vi skal bruge dem. I mellemtiden ligger de adskilt fra andet i køleskabet. Vask af æg betyder nedsat holdbarhed. Skallen er omgivet af en bakteriehæmmende vokshinde, der opløses ved vask.

Når al baconen er færdig og taget af, hælder du ægge blandingen på panden.

Bag omeletten ved svag varme. På vores komfur går pladerne op til ni, jeg lader den stå på tre. Læg et lå på, ikke tætsluttende.

Den skal ikke bage ret lang tid før den er færdig, knap ti minutter.

Undervejs holder du øje med omeletten, og du skal løsne den i kanten, så snart den er fast nok til det kan lade sig gøre. Sørg for at få paletten helt ind under omeletten, så den ikke brænder fast.

Når den er ved at være der, putter du fyldet på den ene halvdel. Fold sammen, sluk for pladen, læg igen låg over. Og skynd dig så at tænde for brødristeren og rist brødene lidt, hvis du bruger franskbrød. Den her gang brugte jeg mit hjemmebagte grahamsbrød med tranebær. Opskriften på grahamsbrødet finder du her.

 

Er der overskud kan det fint spises på et stykke brød næste dag. Hvis ikke hund, kat eller hønsene har fået det inden wink

 

I virkeligheden er omeletten her alle tiders til at få brugt diverse rester. For fyldet kan varieres efter smag og behag, og ikke mindst efter hvad der er i køleskabet.

F.eks. som du kan se på billedet her. Da havde jeg en lille smule bacon i tern, 5-6 cocktailpølser, en rest bøffars der var lavet til spaghetti.

Champignon, løg, peberfrugt og skinke strimler er også en fin mulighed.

Velbekomme.

Omelet med rester