Fuglsbjerg Søgaard

Panerede koteletter

 

Ingredienser:

Koteletter

Æg

Sennep

Rasp

Diverse krydderier og kryddersalte

Panerede koteletter

Tilbehør er jo et spørgsmål om smag og behag, og hvad der lige forefindes i køleskab og skabe. Til de her koteletter fik vi kartofler og sovs, en enkelt salat med iceberg, tomat og løg samt en olie/citron dressing.

I øvrigt tager jeg oftes indmaden ud af tomater når de skal bruges i en salat. Ellers synes jeg salaten bliver for slatten og våd. Tomatindmaden bruger jeg så i sovsen. Og laver jeg ikke sovs den dag, så fryser jeg indmaden ned, for så at tilsætte den en anden dag i en sovs.

 

Læg koteletterne på et stykke køkkenrulle og dup dem lidt tørre.

Pisk et æg sammen med godt en tsk. sennep. Jeg brugte en stærk grovkornet, men brug den du har i køleskabet.

Smid noget rasp i en frysepose. Kom krydderier i. I dag brugte jeg paprika, peber, min egen kryddersalt mix og en blanding af tørret persille og hvidløg. Ryst det sammen. Du kan selvfølgelig også blande det på en dyb tallerken.

Dyp, vend og drej, en kotelet ad gangen ned i ægge blandingen. Kom den derefter over i posen (eller på tallerkenen) med rasp blandingen. Vend koteletterne godt rundt. Dette gøres selvfølgelig med alle koteletterne. Når du er færdig, så lad dem bare blive liggende i posen og hygge sig, til du skal stege dem.

Når jeg steger koteletter bruner jeg dem ved rimelig høj varme, skruer så godt ned og lægger låg på.

Jeg lavede kartofler og sovs til. Sovsen blev lavet af en rest sovs fra i forgårs, da jeg lavede svineskank. Den rest indgik i en alliance med en pose sovs fra fryseren, der stammer fra overskudsvæde da jeg lavede stegeben. Tomatindmaden fra tilberedningen af salaten kom også i. Jeg lavede en jævning af noget af sovsen fra fryseren. Det blev en rigtig god sovs.

Billedet der viser tallerknen med kotelet, kartofler, sovs og salat kunne måske være mere farverig. Men sådan er hverdagsmad altså også. I hvert fald her i huset. Nogle gange er det altså bare en kartoffel, med en brun sove, med en brun kotelet, frikadelle eller bøf til, og det eneste farve er en grøn grønsag.... men det kan altså godt smage godt alligevel wink

 

Når man panerer bliver der altid rasp i overskud. Smid posen med raspen i køleskabet. Lav f.eks. frikadeller i morgen eller i overmorgen, brug af raspen deri. Og er der stadig overskud, ja så rul dem i det, så får du panerede frikadeller laugh

 

Forresten så vasker jeg altså ikke min stegepande hver gang jeg har brugt den... jeg er af den opfattelse, at man ikke skal være så sart. Den jeg i dag stegte koteletter på, blev brugt til at stege millionbøf på i går. Det giver ekstra smag til maden i dag. Nu lader jeg selvfølgelig ikke bare stegepanden stå ude og blomstre i dagevis. Jeg sætter den i ovnen med et låg over. Der kan den såmænd godt stå nogle dage.