Fuglsbjerg Søgaard

Kartoffel / grøntsags klatter, i dag med kold grydesteg

 

I går fik vi grydesteg. Den opskrift kan du se her.

 

Resterne kartoflerne og grøntsagerne blev brugt således:

Blend grøntsagerne, ikke så grundigt, der må gerne være nogle store stykker i. Bland det let med kartoffelmosen (mosen fra i går er med paprika). Der er masser af smag i både kartoffelmosen og i grøntsagerne, så det er sikkert ikke nødvendigt at tilsætte mere kryddersalt eller peber.

Kartoffel / grøntsags klatter

Læg bagepapir på en bageplade, sprøjt lidt vand på bagepladen før du lægger bagepapir på. Det holder papiret fast.

Klat kartoffel/grøntsagsblandingen på bagepladen. De skal ikke formes fint. Bag det i ca. en halv times tid, ved omkring 180-190 grader varmluft.

Jeg havde brun sovs nok fra i går, da jeg lavede grydestegen. Det varmede jeg op. Hvis du ikke har det, så har du måske en rest sovs i fryseren. Du kan evt. kører det op med lidt madfløde, kryddersalt, peber og en sjat ketchup. Eller hvad du nu har lyst til at bruge af smag i sovsen.

Kødet blev skåret i skiver, vi fik det koldt til.

Vær forsigtig når du tager klatkagerne af pladen, gør det med en spartel, for de er ret bløde. Men hold da op, hvor smagte de godt!

 

Resten af kødet, vi spiste ikke det hele, skar jeg fri af benene, og så kom det i en frysepose. Det bliver brugt til biksemad engang. Husk, skriv på posen hvad der er i.