Fuglsbjerg Søgaard

Jordbærgrød der er god hver gang!

 

  • 500 g jordbær, friske eller frosne
  • 75 g sukker, gerne økologisk rørsukker
  • ½-1 dl vand
  • 2 gode tsk. kartoffelmel
Skøn jordbærgrød

Jordbærgrød

Lad jordbærrene småkoge med vandet, ca. 10 minutter eller til de er møre. Skum undervejs.

Tag en smule af væden over i en kop eller lignende, tilsæt tilsvarende mængde kold vand. Deri rører du kartoffelmelet ud. Rør igen lige inden du skal bruge det.

Når jordbærrene er møre tilsætter du først sukker, rør rundt og lad det opløses.

Dernæst tilsætter du den udrørte kartoffelmel, lidt af gangen. Kog derefter et minuts tid igen.

Hæld jordbærgrøden i skålen du vil serverer i. Er det en glasskål, så start lige med en smule i bunden først. Dette for at undgå glasset bliver så forskrækket (over den pludselige varme), at det revner. Min mor lærte mig dette tricks heart

Drys et tyndt lag sukker på grøden, så den ikke trækker skind.

 

Jordbærgrød smager skønt med mælk og fløde smiley

OBS: Vær opmærksom på at du skal putte lidt koldt vand i væden du tager fra. Hvis du udrører kartoffelmel i alt for varm væde bliver det til noget klumpet gelé noget - som du kan se her... wink