Fuglsbjerg Søgaard

Jordbærgrød

 

  • 500 g jordbær, friske eller frosne
  • 75 g sukker, gerne økologisk rørsukker
  • Ca. ½ dl vand
  • Ca. 2 tsk. kartoffelmel
Skøn jordbærgrød

Lad jordbærrene småkoge med vandet, ca. 10 minutter eller til de er møre. Skum undervejs.

Tag så lidt af væden over i en kop eller lignende. Deri rører du kartoffelmelet ud. Rør igen lige inden du skal bruge det.

Når jordbærrene er møre tilsætter du den udrørte kartoffelmel, lidt af gangen. Kog derefter et minuts tid igen.

Hæld jordbærgrøden i skålen du vil serverer i. Er det en glasskål, så start lige med en smule i bunden først. Dette for at undgå glasset bliver så forskrækket (over den pludselige varme), at det revner. Min mor lærte mig dette tricks heart

Drys et tyndt lag sukker på grøden, så den ikke trækker skind.

 

Smager skønt med mælk og fløde smiley