Fuglsbjerg Søgaard

Ingefær kur

 

Da vi besøgte Ove den anden dag, serverede han en dram for os.

Og hold da op - den var stærk!

Men selvom den var stærk, meget stærk, var der ikke spiritus i den. Næh nej, det var faktisk en rigtig sund dram, fortalte Ove. Han havde fået opskriften af Ketty, der havde fået opskriften af...osv osv...

Og nu har vi så fået opskriften af Ove. Altså opskriften på en ingefær dram, ingefær snaps, ingefær shot, ingefær eliksir, ingefær kur eller hvad det nu ellers kaldes.

Søger du på nettet kan du finde opskrifter lignende denne.

Ingefær kur

Ingefær siges at hjælpe og gavne for rigtig mange forskellige ting. Sammen med opskriften fik vi et stykke papir, hvorpå er en liste, over ingefærens gode egenskaber.

Vi er ikke eksperter, men både Dennis og jeg går ind for alternativ "medicin", og tror på "de gamle råd". Og vi tror på at naturmedicin mange gange er at foretrække.

Frem for så meget andet.

 

Jeg har fundet den tilsvarende tekst på nettet, inde på dagens.dk. Indlæget på dagens.dk er skrevet i maj måned 2015. Der kan du udførligt læse ni gode grunde til at spise ingefær. Her vil jeg blot lige nævne de ni overskrifter:

  1. Forebygger kræft
  2. Kvalmen forsvinder
  3. Fjerner betændelse
  4. Hjælper mod gigt
  5. Fyldt med antioxidanter
  6. Beskytter leveren
  7. Hjælper hjertet
  8. Godt mod diabetes
  9. Smager godt

Du kan også læse om ingefær på sunhedslex.dk. Det fremgår ikke hvornår denne artikel er skrevet. De beskriver ingefærens gode egenskaber, men skriver dog også at der endnu ikke findes nogen videnskabelig dokumentation for, at ingefær kan bruges til at behandle, forebygge eller på anden vis afhjælpe helbredsproblemer.

Men en ting ved jeg i hvert fald: det er helt naturligt heart Men jeg vil alligevel komme med en advarsel/anbefaling:

Advarsel!

Hvis du tager blodfortyndende medicin er min anbefaling, at du spørger din læge til råds, inden du begynder på ingefær kuren, da kuren virker blodfortyndende.

Ingefær shot:

Ingredienser:

  • 300 g ingefær
  • 750 ml vand
  • Saft og kød af tre citroner (det skal sies næste dag, så det gør ikke noget kød og sten er med)
  • Tre spsk. honning

 

Skrub ingefæren, det er ikke nødvendig at skrabe eller skrælle. Skulle den have nogle mørke områder, så nøjes med at skrabe/skrælle der.

Skær den i skiver.

Småkog ingefæren i vandet i mindst 20 minutter. Tilsæt citronen til sidst, ved 60 - 75 grader. Lad den derefter stå og køle lidt af. Den skal under 40 grader inden du rører honning i.

Sæt i køleskabet natten over.

Lad det dryppe godt af i en sigte næste dag.

Hæld så på en skoldet flaske og opbevar drikken i køleskab. Hvis du har en flaske der har været spiritus i, er den udmærket til formålet, idet den jo er steriliseret af spiritussen.

Tag en dram hver dag. Det er stærkt, og det smager godt.

 

Jeg har fået en interessant besked fra Bjarne, en bruger af hjemmesiden.

Bjarne skriver:

"Langt de fleste enzymer står af ved 60 -75 grader C. Den temperatur vil hjælpe på din  holdbarhed og citronens C-vitaminer vil også kunne klare den temperatur i kortere tid. Gætter på at det alt i alt bliver mere vellykket. Mvh Bjarne"

Det er dejligt når nogen reagerer smiley

Det lyder fornuftigt og derfor har jeg også ændret i opskriften, så citronen nu tilsættes medens massen stadig er ret varm, nemlig de 60 - 75 grader som Bjarne anbefaler (i stedet for først at tilsætte den sammen med honningen). 

 

Velbekom - bare se at komme i gang!

Skål - for et godt helbred.

 

Vedr. dette at honningen først må komme i når temperaturen er under 40 grader. Grunden er, at der i honning er bakteriedræbende enzymer. Disse dør ved en temperatur over 40 grader.

 

Ps.:
Lad være at smide de brugte ingefær stykker ud. Du kan bruge dem på flere måder.

Hæld kogende vand over nogle stykker, smag dig frem til hvor mange, og drik det så som te. Tilsæt eventuelt mere honning og/eller citron.

Skær nogle af dine ynglings grøntsager i tilsvarende stykker, og lyn steg det på panden i olie, sammen med nogle af ingefær stykkerne. Det er så dagens grønne (stærke) tilbehør til din aftensmad. Eller lad det være din aftensmad!

Eller ovnbag nogle af stykkerne sammen med kartofler, rodfrugter og grøntsager. 

Men det er stærkt - så moderate mængder!

Du kan også skærer det i små små tern, og så tørre det i ovnen. Tør det ved knap 50 grader varmluft, og lad lågen stå åben, så fugtigheden kan slippe ud. Når det er helt tørt så blend det godt. Så har du hjemmelavet tørret ingefær til din madlavning.

Har du nogle gode ideer til hvordan det kan bruges? Så send os endelig en besked og fortæl det, så andre kan få glæde af det også cool 

Du kan bruge formularen her.