Fuglsbjerg Søgaard

Navnet er Hund - Holi Hund!

 

Jeg bor sammen med far og mor. Det kan jeg godt lide, og jeg har det bedst når vi alle er hjemme.

Jeg synes selv, og det ved jeg de også gør, at jeg er meget meget sød og dejlig. De siger godt nok engang imellem jeg er en hidsig lille køter, en gal spektakel, en ulv i fåreklæder. Det forstår jeg ikke. Som jeg ser det, passer jeg bare godt på mine mennesker og på vores hus. Når der kommer nogle jeg ikke kender godt, bider jeg dem! Bare så de lige forstår hvem der bestemmer her.

Det gør jeg nemlig!

Søde Holi Hund

Mine mennesker tror de ejer mig, men de tager fejl; i virkeligheden er det mig der ejer dem!

Jeg ved hvad jeg kan lide, og hvad jeg ikke kan lide.

Noget af det jeg ikke kan lide er: fremmede, kartofler, grøntsager, skader (når jeg hører dem, farer jeg ud i haven for at jage dem væk), fyrværkeri, katte, tordenvejr (jeg farer rundt og gør når det tordner), regnvejr, børn, bilture.

Og noget af det jeg kan lide er: kød (forstår simpelthen ikke, jeg ikke bare kan nøjes med at spise kød altid!), levertran (i hvert fald somme tider...), gåtur med far, Lis, far, mor, Margit, Ove, Frank, Eva, bamser, sprede mine bamser i hele huset (og i haven), at blive aet på maven, min seng, hundeguffer, når de tager billeder af mig, forsøge at fange min egen hale, min stol, sove, at ligge på skødet af mor, at blive båret rundt på af mor, at lege, fluer (altså at spise dem), solskin.

Jeg har mange MANGE bamser! Mor køber dem i genbrug, og jeg elsker når hun kommer hjem med en ny bamse til mig. Så skal den lige ruskes godt og grundigt - bare lige så den ved hvem der bestemmer her! Det gør jeg!

Som sagt hedder jeg Holi Hund. Men mine mennesker kalder mig rigtig meget forskelligt: Tossi, Skør, Noller, Snosker, Fister, Forkælede Krapyl, Møjhund, HER, Hundeskid, Hundestejle, Kræ, Pjosk, Hundeprut, SnoskeBolleDej (et udtryk fra Stephen Kings "Misery").

Nogle gange forventer de, jeg kommer når de kalder et af mine navne. Det gør jeg som regel kun (måske) når de kalder mig "HUND" eller "HER" 

Jeg forstår mange ord, som f.eks.: Tur, Hundesulten hund, Mis, Nej, NEJ!, Bamse, Ska´ du op til mor?, Tossi, Så kom, Put så (når jeg skal sove), Sit, Far, Mor, Dygtig, Find bamse, Sylvia, Go´e bamse, Søg, Skynd dig kom, Skal du med i haven?, Mor og Holi Hund, Mor går ind, Mus.

Jeg synes jeg har et rigtig godt hundeliv. Og det er vist rigtigt, for mine mennesker siger tit, jeg er en glad lille hund. Det er jeg også.

Så glad at jeg nogle gange bare er nød til at farer rundt, fra den ene ende af stuen til den anden, op i stolen, og tilbage igen, frem og tilbage, frem og tilbage. Og jeg har dresseret mine mennesker til at stå og klappe af mig i medens, og sige ”Tossi Hund”. Så bliver jeg endnu mere Tossi – det er bare dejligt at lege på den måde!

Jeg har engang været på besøg hos en mand far kaldte for "Dyrlægen" Nøj - han var dum!

Han ville rører ved mig og mærke på mig! Hva´ gi´r du!?! Jeg tillader ingen fremmed at rører ved mig!

Det kan kun tillades når jeg har set dem MANGE gange. Ham her "Dyrlægen", han troede han kunne få lov at mærke på mig, bare sådan lige, første gang vi mødtes!

Nå men så var jeg jo nød til at sætte ham på plads! Så jeg knurrede og skabte mig, og viste alle mine tænder.

"Dyrlægen" sagde jeg var "En lille hund med en stor karisma"!

Og så er der lige een ting mere jeg skal fortælle.

Vi har nemlig fået kat! Og jeg kan bare ikke lide katte!

Men med Sylvia er det altså lidt anderledes. Hende har jeg efterhånden accepteret.

Vi trykker nogle gange næse, og snuser til hinanden (både for og bag...). Og faktisk bliver jeg glad for at se hende, når hun har været ude på egen hånd i lang tid. Og hvis jeg har rullet mig, og lugter super godt, så går jeg hen til Sylvia, så hun kan snuse hvor lækker jeg er.

Men hun skal holde sig fra min seng og min stol, og det har jeg fortalt hende! gggggg... Det gør hun så også, nu.

Holi Hund har bidt en af sine bamser i stykker - så må den jo sys!

 

Her er mor ved at sy en af mine bamser, som jeg er kommet til at bide i stykker.....

Og her neden under kan du se en masse billeder af mig

Så kan du rigtig se hvor dejlig jeg er 😉 VOV