Fuglsbjerg Søgaard

Hakkebøf med baconsvøb, fire stk.

 

  • ½ kg fars
  • 4 bacon i skiver
  • Kryddersalt
  • Peber
  • Evt. forskellige andre krydderier

 

Form farsen til bøffer. Du må gerne lige dem et lille tryk på midten med fingeren. Det hjælper dem til at holde formen, så de ikke mister den (formen altså) og trækker sig sammen. Krydr med kryddersalt og peber eller peber/chilli blanding. Du kan sagtens bruge flere krydderier, som f.eks. rosmarin.

Hakkebøf med baconsvøb

Svøb en skive bacon omkring hver bøf, lås det fast med en kødnål. Har du ingen kødnåle, kan du binde en tråd rundt om.

Bøfferne brunes godt på begge sider, ved god varme, låg over stegepanden i medens.

Når de er godt brunede, så skru lidt ned. Behold låget på hele vejen igennem stegningen. Vend dem nogle gange.

Skru ned hvis de begynder at branke, skru op hvis der løber væde ud. Det kan være en balance gang at holde dem lige midt i mellem; de må ikke branke, men ved for lav varme kan de væske. Men på den anden side; det er mest et problem, hvis kød kvaliteten ikke er god nok, det er nemlig dér kødet væsker! Det "almindelige" kød der ligger i kølediskene, der synes jeg ikke altid kvaliteten er i top...

Det kan godt betale sig at købe godt kød, og selvfølgelig, hvor koen har haft et godt liv! Spørg slagteren, der hvor du køber kød.

 

Server f.eks. med sovs, kartofler og grøntsager.

I dag fik vi brasede kartofler, bearnaisesovs, stegte løg, syltede hvidløg og en salat af iceberg, solsikkekerner og peberfrugt. Dressingen i dag var den nemme: yoghurt, honning, sennep, peber/chilliblanding og timian.

 

Ps.:

Lige vedrørende brasede kartofler:

Jeg bruger oftes olie når jeg steger. Men brasede kartofler steger jeg i flydende margarine, sådan synes jeg de bliver bedst. De bliver altid krydret med kryddersalt og peber eller peber/chilli blanding. Til tider krydrer jeg desuden også med timian og/eller paprika.