Fuglsbjerg Søgaard
er såmænd blot en samling af nogle af mine egne huskeregler, forskelligt der gør madlavning og andet lettere, gode råd, ja den slags.
Måske kan du også bruge noget af det βΊ
Køb din egen Stevia i dit lokale plantecenter. Dyrk den i drivhuset, den tåler nemlig ikke vinterens kulde i det fri.
Høst bladene og tør dem. Klip ikke helt ned, du kan høste flere gange hen over sommeren. Når de er tørret, så giv dem en grundig tur i blenderen, til bladene er godt pulveriseret. Så har du det sødeste naturlige sødemiddel du kan tænke dig!
Brug det som erstatning for sukker; i the, kaffe, kærnemælk, på yoghurt, på havregryn og grød, ja hvor du ellers ville have brugt sukker.
Stevia er sødere end sukker - og sundere. Især da hvis du selv dyrker det.
Det har også en anden fordel; det påvirker ikke vores blodsukker ret meget, sammenlignet med almindelig sukker, som får blodsukkeret til at stige.
Mange bruger kun blommen og hviden af et æg. Men skallen kan faktisk anvendes til meget forskelligt. Jeg fandt otte forskellige muligheder her på Isabellas.dk
Desuden, har man høns, er det oplagt at give æggeskallerne til hønsene. Skyl skallerne så de ikke klistre sammen, knus dem, og lad dem ligge og tørre. Værs´go pullehøns
om opbevaring af frugt, grøntsager og kød, så er det en tekst jeg har fundet et sted på nettet, og jeg husker ikke hvor.
Jeg har det jo nok som mange andre; jeg ved det godt, og jeg efterlever det også - til en vis grad π
Jeg kasserer selvfølgelig altid frugt og grønt der er har mugpletter. Jeg ved også godt at agurk bliver træls af at være i køleskab. Men det er jo bare erfaring.
Men når det kommer til kød, ja så ser jeg stort på det der med, at hakket kød kun kan opbevares i fryseren i 4 måneder. Her i huset kan det altså sagtens ligge længere.
Når jeg som barn var syg, lavede mor varm mælk med honning til mig.
Det var så dejligt så dejligt π
Jeg drikker det stadig den dag i dag, når en omgang forkølelse med ondt i halsen, hoste, snot og ondt i knolden melder sig. Honning er et gammelt råd mod forskellige onder. Honning er antiseptisk og slår derfor bakterier ihjel. Men virkningen forsvinder faktisk, hvis honningen opvarmes til over 40 grader... så lad mælken køle lidt af, inden du tilsætter honning. Bedst er det faktisk hvis du slet ikke opvarmer honningen.... Spis i stedet en teske fuld.
Men jeg vil nu ikke undværer den varme mælk med honning når jeg er syg. Tro kan sikkert flytte bjerge, måske derfor jeg syntes det hjælper.... Om det så bare er trøsten i det, mindet fra barndommen og min mors omsorg, ja det kan da godt være. Men pyt med det; bare det hjælper π
Nogle ting kræver man bruger en hel del fedtstof under stegning. F.eks. løg. Og så sidder fedtstoffet i løgene. Så når de er færdigstegt, putter jeg dem op i en sigte, der er placeret over en lille beholder. Så lader jeg løgene dryppe godt af, inden de kommes oven på bøffen eller i sovsen eller hvad de nu skal. Beholderen med fedtstoffet stiller jeg i køleskabet. Så har jeg noget at stege i, oven i købet med løgsmag. Men jeg lader nu også meget andet dryppe af for fedt, f.eks. champignon og grøntsager der brunes.
Forresten; jeg ææææælsker stegte løg π især når det har fået et drys af mit kryddersalt - (ja ja, ved godt det staves med e, men skal det siges med følelser, så skal det altså siges med ææææ....π )
Mangler din sovs liiige det sidste pift?
Prøv med lidt ketchup eller koncentreret tomatpuré, det gavner mange sovse.
har vi alle, har vi ikke? Dermed også dårlige maddage. Dage, hvor intet vil lykkes, heller ikke madlavningen. Et godt råd mod det? Tja, ring efter en pizza!
Og længere er den ikke. For vi har alle dårlige dage, hvor intet lykkes, selv ikke det vi ellers er gode til. Det er ski helt normalt.
Altså; ring efter mad udefra, kravl under dynen, hav de usunde chips inden for rækkevidde, glem ikke den gode bog, eller den gode film, colaen, snolleren osv osv.
Pizzaen, hot dogs, pølsemix, tja, det er blot et spørgsmål om smag og lyst, f.eks. er en pose frosne købe æbleskiver smidt i ovnen, heller ikke af vejen helst med masser af æblegéle til.
Hmm, der var vist mere "diverse" end "fif"....eller nowet.... og måske var det også lidt noller at skrive..... Men hva´ det er okay at være lidt noller en gang imellem....π
Når du skal tage etiketter af flasker der har været spiritus i, og du gerne vil beholde flaskerne sterile indeni, skal du huske at skrue låget godt på, inden du ligger flaskerne ned i vand.
Problemet er så bare, at de ruller rundt, fordi de er tomme, og fulde af luft. Og etiketterne du skal have af, vender tit op fra vandet.
Løs det ved at lægge en gennemvædet karklud over, så løsnes etiketterne.
Det skal dog lige siges; det er ikke alle flasker, og marmeladeglas, der er lige lette at få etiketterne af!