Fuglsbjerg Søgaard

Burger boller, 6 stk.

 

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunken vand
  • 1½ tsk. økologisk rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 20 ml olie (det samme som 18 g)
  • 75 g (groft) rugmel
  • 50 g havregryn
  • ca. 250-300 g hvedemel
  • æg til pensling (eller mælk)
  • sesamfrø at drysse med (eller havregryn)
Burger boller

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilsæt olie, salt, sukker og æg. Rør det sammen.

Tilsæt så rugmel og havregryn, og rør.

Så tilsætter du hvedemelet lidt ad gangen. Det er slet ikke sikkert du skal bruge det hele, det afhænger af hvedemelstypen. Det må gerne klistre lidt.

Ælt det hele rigtig godt, mindst fem minutter.

Lad hæve en times tid. Slå så dejen ned, stille og roligt. 

Lav seks boller, tryk dem flade, ned til 1½-2 cm højde.

Lad stå og hæve i mindst en ½ time.

Pensel med æg og drys med sesamfrø. Du kan pensle med mælk i stedet, men frøene hænger ikke så godt fast så.

Bag i varmluftovn ved 190 grader i ca. 13 min.

 

Mums! Når du har smagt disse her, er det slut med at købe burgerboller! yes

 

Fyld dine burgere med lige præcis dit ynglings fyld cheeky

Jeg laver selvfølgelig mine burger bøf selv. De skal trykkes helt flade og store, så de passer til en burger bolle. Krydres med kryddersalt og friskkværnet peber.