Fuglsbjerg Søgaard
Start med at skære løgene i store tern. Brun dem i en stegegryde. Krydr dem med lidt kryddersalt. Medens de står og bruner, banker du kødstykkerne flade. Krydr dem med saltet og pebret. Læg rigelig med spæk og peberfrugt stave på hver stykke kød. Rul sammen og luk med kødnåle eller snor.
Når løgene er færdige skubber du dem enten ud i kanten af gryden, eller du fisker dem op midlertidig. Brun så de benløse fugle, hele vejen rundt. Tilsæt vand så der er nok til sovs, ca. 5 dl, og tilsæt også tomatpure, ca. 70-80 g. Vend det rundt igen, så det bliver blandet. Lad simre under låg i mindst to timer, gerne op imod tre. I løbet af stegetiden skal du lige blande/vende det hele nogle gange.
Når det er færdig tager du de benløse fugle op midlertidig. Ryst en jævning af madfløde og mel. Pisk det ind i væden, fuglene har ligge i. Smag til med kryddersalt, peber/chilli og tomatpuré hvis det er nødvendigt. Læg fuglene tilbage i gryden.
Server f.eks. med kartoffelmos og grønkålssalat.
Hold da op, hvor smagte det dog godt!
Der kan puttes meget forskelligt i benløse fugle, og det bliver der sikkert også gjort.
Mange benytter gulerødder. Hvilket sikkert er rigtig godt, hvis man er til varme gulerødder. Men det er jeg ikke... så her i huset bruges der peberfrugt.
Spækken må du ikke undværer, den er et "must" når du laver benløse fugle, og vær nu ikke nærig med den
Men jeg undlader bacon, som mange ellers bruger. Jeg kan særdeles godt lide bacon, men synes smagen er for gennemtrængende i netop denne ret. Og retten smager så godt i sig selv.